Snapchat lansează My AI chatbot, un nou asistent pentru utilizatorii platformei, bazat pe ChatGPT

28.02.2023
Snapchat lansează My AI chatbot, un nou asistent pentru utilizatorii platformei, bazat pe ChatGPT

Snapchat se alătură companiilor care adoptă tehnologiile ChatGPT, lansând My AI chatbot, un instrument cu care utilizatorii pot interacționa folosind limbaj natural. Recent, dezvoltatorul Snap Inc a anunțat și introducerea tehnologiei Ray Trancing, folosită la reprezentarea mai realistă a obiectelor vizualizate în modul Shopping.

Botezat My AI, noul chatbot bazat pe ChatGPT este disponibil exclusiv abonaților Snapchat+, ca și asistent bazat pe inteligență artificială. Astfel, Snapchat devine prima platformă de social media care integrează componente AI direct în interfața cu utilizatorul, alăturându-se trendului îmbrățișat deja de mari giganți tehnologici, precum Google și Microsoft.

Intenționat ca o sursă de răspunsuri și inspirație pentru utilizatori, chatbot-ul My AI este mai mult decât o funcție de căutare, putând acomoda și solicitări complexe precum idei de cadouri pentru ziua de naștere a unui prieten, organizarea unei excursii de weekend, sugerarea opțiunilor de cină și chiar scrierea unui poem despre brânză, pentru prietenul tău iubitor de cheddar. Pentru a personaliza experiența, utilizatorii pot da AI-ului un nume și seta fundalul ecranului de chat.

Deși s-a grăbit să-i anunțe lansarea oficială, dezvoltatorul Snap Inc spune că chatbot-ul My AI ar putea fi predispus la ”halucinații”, declanșate de schimburile de mesaje care devin prea centrate pe un anumit subiect. Snapchat precizează și că sistemul este în curs de perfecționare, interogările și răspunsurile generate fiind analizate de specialiștii companiei. Drept urmare, compania recomandă utilizatorilor să nu divulge informații confidențiale asistentului My AI, sau să ceară acestuia sfaturi pe probleme mult prea personale, deoarece conversația ar putea fi citită de angajații Snapchat.

Pentru a îmbunătăți acuratețea AI-ului folosit, Snapchat încurajează utilizatorii să ofere feedback ținând apăsat pe orice mesaj generat de My AI. Compania recunoaște că pot apărea greșeli și se angajează să îmbunătățească continuu performanțele chatbot-ului său.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult