Snapdragon 820, cel mai puternic chipset Qualcomm, va fi produs de Samsung

14.01.2016
Snapdragon 820, cel mai puternic chipset Qualcomm, va fi produs de Samsung

Iniţial, conceput pentru a da un avantaj competitiv propriei linii de chipseturi Exynos 8 Octa, procesul de fabricaţie LPP(Low-Power Plus) cu transistori FinFET pe 14 nm a atras atenţia şi altor producători de microprocesoare, comenzile plasate deja urmând să ţină fabricile Samsung lucrând la capacitate maximă o bună bucată de vreme de acum înainte.

Printre clienţii de rang înalt se numără deja AMD, care produce un nou GPU (nume de cod „Greenland”) şi viitoarea serie de procesoare ˝Zen„. În joc intră acum şi Qualcom, procesul de fabricaţie perfecţionat de Samsung promiţând performanţe cu până la 15% mai mari decât ar fi fost posibil cu procesul 14nm LPE, folosit anul trecut cu prima generaţie de chipseturi pe 14 nm.

Snapdragon 820, cel mai puternic chipset Qualcomm, va fi produs de Samsung

Completând îmbunătăţirile aduse la nivelul procesului de fabricaţie, Qualcomm a pregătit pentru Snapdragon 820 şi un design de CPU personalizat. Noul nucleu Kyro promite  un salt de performanţă considerabil, dar şi temperaturi de funcţionare mai bune decât a fost posibil cu implementarea anterioară – Snapdragon 810.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult