SoShare, partajarea fişierelor de 1TB prin BitTorrent

SoShare, partajarea fişierelor de 1TB prin BitTorrent

BitTorrent Inc, compania care se ocupă de dezvoltarea protocolului cu acelaşi nume şi care a fost fondată de Bram Cohen, creatorul celebrei tehnologiii de transfer peer-to-peer, a anunţat lansarea unui nou serviciu pentru partajarea fişierelor care oferă utilizatorilor posibilitatea de transfer facil a unor cantităţi foarte mari de date.

Un serviciu experimental, la fel ca proiectul Sync, noul BitTorrent SoShare oferă utilizatorilor posibilitatea de partajare comoda a unor fişiere cu dimensiuni de până la 1 TB. Accesibil prin intermediul unei extensii compatibile cu browserele Google Chrome, Mozilla Firefox şi Apple Safari, serviciul SoShare este simplu de utilizat. După instalarea extensiei şi crearea contului de utilizator, acesta va permite upload-ul mai multor fişiere în acelaşi timp, setarea adreselor de email a destinatarilor şi, eventual, preluarea adresei Web pentru partajare directă.

Bazat pe protocolul BitTorrent şi folosind Amazon EC2 ca nucleu pentru păstrarea temporară a fişierelor, SoShare permite stocarea datelor pentru maximum 30 de zile, fiind astfel o opţiune utilă celor care vor să trimită fişiere, dar nu au nevoie şi de stocarea permanentă a acestora. Avantajul utilizării protocolului BItTorrent, faţă de banalul transfer HTTP folosit de alte site-uri cunoscute precum SendSpace sau YouSendIt, este posibilitatea de întrerupere a transferurilor şi, în cazul în care mai mulţi destinatari descarcă acelaşi fişier, de distribuire descentralizată a acestuia.

SoShare nu oferă în acest moment criptarea datelor, însă compania spune ca aceasta este una dintre opţiunile care vor fi prezente în momentul în care noul serviciu va ieşi din stadiul Beta.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News