SpaceX crește prețurile la abonamentele Starlink. Internetul ”liber” și accesibil oriunde devine mai scump

23.03.2022
SpaceX crește prețurile la abonamentele Starlink. Internetul ”liber” și accesibil oriunde devine mai scump

Venind în urma serviciilor ultra-exclusiviste de acces la internet prin satelit, Starlink este aproape un miracol pentru cei nevoiți să folosească această tehnologie drept unic mijloc de acces la internet.

Deși pare un ideal imposibil, Starlink poate oferi acces liber și necenzurat la internet din Coreea de Nord, din China, Antarctica și, mai nou, din Rusia. Singurele condiții ar fi să obții cumva echipamentul necesar pentru conectare, să găsești o locație pentru instalare cât mai ferită de priviri indiscrete și să setezi datele de abonament.

Inițial, accesul Starlink putea fi obținut cu o cheltuială inițială de 499 dolari, reprezentând contravaloarea echipamentului starter kit necesar pentru conectare, urmat de o taxă de 99 dolari corespunzătoare abonamentului lunar.

Sub noua formulă de taxare, costul abonamentului lunar crește la 110 dolari, echipamentul necesare urmând să aibă un preț standard de 549 dolari.

Contactați pentru explicații, reprezentanții Starlink pun totul în seama inflației, care afectează inclusiv dolarul american. Altfel spus, tariful de achiziție și utilizare a serviciilor Starlink a fost stabilit fără marje de profit consistente, creșterile de costuri amenințând să ducă întregul proiect în afara domeniului de profitabilitate.

Interesant este că Starlink Premium, alternativa pentru companii propusă cu 2500 dolari tarif de achiziție a echipamentului și 500 dolari abonament lunar, rămâne cu prețurile neschimbate, deocamdată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult