Spotify lansează o nouă versiune a aplicaţiei de mobil, optimizată pentru telefoane ieftine

09.07.2019
Spotify lansează o nouă versiune a aplicaţiei de mobil, optimizată pentru telefoane ieftine

Spotify Lite încearcă să ofere un echilibru mai bun între funcţionalitate şi consumul de resurse, îmbunătăţind performanţele resimţite pe dispozitive entry-level, cum sunt telefoanele incluse în programul Android Go.

Efortul merge mai departe decât optimizarea performanţelor, Spotify Lite oferind unelte suplimentare pentru gestionarea traficului de date efectuat prin conexiunile de internet mobil. Spre exemplu, putem defini o limită pentru volumul de date ce poate fi descărcat într-o anumită perioadă de timp, evitând taxarea suplimentară a abonamentului. În mod similar, putem limita folosirea conexiunii de date în modul roaming.

Cât despre spaţiul ocupat în memoria dispozitivului, kit-ul de instalare Spotify Lite măsoară doar 10 MB iar aplicaţia instalată oferă modalităţi pentru ştergerea cache-ului de date, fără să mai fine nevoie să căutăm aceste setări în meniul de configurare Android.

Spotify nu detaliază exact ce compromisuri aduce versiunea Lite a aplicaţiei. Din contră, clipul de prezentare Spotify Lite promite o experienţă de utilizare similară versiunii normale a aplicaţiei.

Aplicaţia Spotify Lite este lansată simultan în 36 de ţări din regiunea Asiei, America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa, Europa nefiind deocamdată pe listă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult