Statul New York le permite oficialilor să organizeze cununii civile online

19.04.2020
Statul New York le permite oficialilor să organizeze cununii civile online

Statul american New York se adaptează la viața în timpul pandemiei COVID-19 și le permite ofițerilor de stare civilă să organizeze cununii civile online.

Guvernatorul Andrew Cuomo a dat un ordin prin care cetățenii se pot căsătorii astfel, în prezența unui oficial, prin intermediul aplicațiilor de videoconferințe precum Skype sau Zoom. Actele le sunt trimise noilor familii prin curier, potrivit Engadget.

De exemplu, Marriage Bureau din New York City, unul dintre cele mai mari orașe din SUA și din lume, este închis din 20 martie.

Chiar dacă pandemia dă semne că se calmează, va mai trece mult timp până când autoritățile le vor permite din nou oamenilor să spună „Da” într-o încăpere plină de invitați.

Decizia luată în New York este oarecum firească. Alte domenii, precum justiția sau sănătatea, își continuă deja activitatea prin intermediul aplicațiilor de videoconferințe.

Foto: Pixabay

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult