SUA este acum noul centru pentru minare criptomonede, după ce China le-a interzis

16.10.2021
SUA este acum noul centru pentru minare criptomonede, după ce China le-a interzis

Anticipând o criză a energiei cât se poate de reală acum, China a interzis încă din perioada verii toate operațiunile de generare criptomonede, trimițând în exil companii cu operațiuni de multe milioane de dolari.

În perioada imediat următoare, activitatea de minare criptomonedelor de pe teritoriul SUA a urcat de la 17% din hashrate-ul total în luna aprilie, la peste 35.4%. Între timp, contribuția Chinei la susținerea rețelelor de criptomonede a scăzut de la 44% la 0%, practic instantaneu.

Din păcate, decizia puterii de la Beijing pentru interzicerea minării și tranzacționării de criptomonede nu este neapărat fundamentată criterii de protejare a mediului înconjurători. Pe de o parte, operațiunile pentru generarea de criptomonede desfășurate folosind energie ieftină, furnizată mai ales din surse intens poluante cum ar fi centrale pe cărbune, deveniseră atât de prolifice încât amenințau securitatea energetică a țării. Însă cea mai mare problemă era lipsa de control a supra tranzacțiilor cu criptomonede, din partea Partidului Comunist Chinez. Altfel spus, operațiunile de spălare de bani și exodul de capital prin folosirea criptomonedelor au devenit atât de răspăndite, încât amenințau stabilitatea financiară a țării.

Reprezentativ pentru consumul de energie, hashrate-ul asociat minării de criptomonede a atins în SUA un nivel similar raportărilor venite din China în prima parte a anului. Cel puțin deocamdată, aceste statistici vin fără detalii precise privind sursele de energie folosite.

Potrivit Foundry USA, 19.9% din activitățile de minare criptomonede provin din regiunea statului New York, 18.7% din regiunea Kentucky, 17.3% din statul american Georgia și 14% din Georgia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult