Sute de vizitatori ai unor hoteluri, filmati pe ascuns şi daţi pe internet

Autori: Aurelian Mihai, Cătălin Niţu 21.03.2019
Sute de vizitatori ai unor hoteluri,  filmati pe ascuns şi daţi pe internet

Întâlnită mai des decât se credea, practica filmării pe ascuns a oaspeţilor  anumitor hoteluri şi vânzarea clandestină a transmisiunilor video online  a devenit o adevărată industrie.  Furnizarea stremurilor video online către clienţi  dornici să  urmărească persoane străine  filmate în propria intimitate a scăpat de sub control.

Potrivit autorităţilor sud coreene, nu mai puţin de 30  hoteluri din 10 oraşe  ale ţări au fost folosite pentru furnizarea acestor servicii  video clandestine. Camerele video descoperite în 42 de camere au fost  ascunse în dispozitive uzuale cum ar fi priza electrică, întrerupătoare, lustre televizoare şi cuiere.  În urma investigaţiilor poliţiei a reieşit că administratorii hotelurilor nu ar fi fost implicaţi în activităţile clandestine, aparatura de supraveghere fiind instalată persoane străine care au vizitat  anterior camerele de hotel.

 Unul dintre site-urile pe care a fost postat acest tip de conţinut avea peste 4.000 de membrii,  97 dintre aceştia optând chiar pentru un abonament lunar în valoare de 44,95 de dolari, beneficiind de servicii suplimentare cum ar fi posibilitatea de a înregistra şi revedea clipurile video salvate. Potrivit autorităţilor, serviciul clandestin de streaming video a generat proprietarilor venituri de peste 6.000 de dolari  din luna noiembrie 2018 şi  până în prezent.

Cazul investigat de autorităţle sub coreene nu este singular,  doar în anul 2017 au fost raportate peste 6.400 de incidente legate de filmarea clandestină  din interiorul camerelor de hotel, cabine de probă din magazin şi WC-uri  publice.

Clipurile video care surprind persoane obişnuite în diferite ipostaze intime ajung şi pe site-urile de tip Revenge Porn unde pot aduna un număr foarte mare de vizualizări.  Recent, proprietarul unui astfel de serviciu  închis anul trecut – Soranet –  a fost condamnat la 4 ani de închisoare şi plata unor despăgubiri de 1,26 milioane dolari.

 

Tags: