Telegram a depășit 1 miliard de instalări pe Google Play Store

19.10.2021
Telegram a depășit 1 miliard de instalări pe Google Play Store

Perturbațiile recente apărute în funcționarea platformelor Messenger și WhatsApp au ajutat Telegram să depășească pragul de 1 miliard descărcări în Play Store. Această cifră nu acoperă și utilizatorii care ar fi putut ocoli Google Play, descărcând și instalând în mod direct APK-ul aplicației.

Întreruperea de peste 6 ore apărută la începutul acestei luni i-a motivat pe mulți dintre utilizatorii Facebook și Instagram să ia cu asalt rețeaua Twitter pentru socializare și conversații. În schimb cei afectați de lipsa WhatsApp sau Messenger s-au către platforma rivală Telegram, unde o parte au și rămas. Așa se face că peste 70 de milioane de utilizatori s-au alăturat Telegram în perioada în care serviciile Facebook au fost oprite.

Telegram numără în prezent peste 500 de milioane de utilizatori activi lunar, cu un număr total de 1 miliard de descărcări de pe platformele de distribuție de mobil.

Rețeaua a crescut atât de mult și datorită ușurinței în utilizare a aplicației de mobil. De exemplu, utilizatorii pot conecta multe dispozitive simultan la același cont Telegram fără a avea probleme cu limitări de funcționalitate. Între timp, suportul WhatsApp pentru dispozitive multiple exclude posibilitatea conectării unui al doilea smartphone folosind aplicația de mobil, îndepărtarea acestei limitări rămânând deocamdată la stadiul de promisiune.

Telegram a oferit, de asemenea, criptare end-to-end cu mult înainte ca WhatsApp să se alăture. Însă reușitele Telegram se datorează și stângăciei cu care Facebook a anunțat modificarea politicii de confidențialitate a WhatsApp, vestea apărând ca un ultimatum dat utilizatorilor pentru cedarea accesului la datele sensibile din conturile lor. Chiar dacă administratorii Facebook au venit cu unele clarificări, răul a fost deja făcut.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult