Telegram adaugă suport pentru teme de chat și emoji-uri interactive în aplicația pentru mobil

21.09.2021
Telegram adaugă suport pentru teme de chat și emoji-uri interactive în aplicația pentru mobil

În timp ce platformele rivale Facebook Messenger și WhatsApp încercau să atragă cât mai multe categorii de utilizatori echipând aplicația pentru smartphone cu nenumărate emoji-uri, gif-uri animate și teme de chat, Telegram își construia o reputație de platformă centrată pe securitate și un aspect minimalist.

Drept urmare, atunci când Facebook a pus la îndoială securitatea WhatsApp, anunțând schimbări în termenii de utilizare ai serviciului prin care își acorda noi drepturi pentru accesarea și „valorificarea” în scop publicitar a datelor colectate despre utilizatori, Telegram a fost principala destinație a exodului de utilizatori nemulțumiți. Acum, administratorii platformei de mesagerie trebuie să găsească modalități pentru a asigura loialitatea pe termen lung a noilor veniți, adăugând tocmai acele funcții semi-inutile pe care în trecut le-are fi ignorat.

Telegram themes

Probabil, cu cel mai mare impact vizual, suportul pentru teme de chat este disponibil acum și în aplicația Telegram, utilizatorii putând selecta între opt teme predefinite, care se aplică în fereastra de chat pentru ambii participanți la discuție. Acestea folosesc gradienți de culoare, bule pentru mesaje și imagini de fundal animate. În plus, fiecare dintre cele opt teme este disponibilă și în versiune Dark, versiunea potrivită fiind aplicata pe baza setării generale a telefonului (Dark Mode sau Light Mode).

Opțiunea pentru emoji-uri interactve apare tot în fereastra de chat, permițând trimiterea de animații care umplu mare parte din ecran. Recepționarea acestora poate fi acompaniată cu diverse sunete și chiar vibrații.

Telegram animated

Probabil, singura adiție cu adevărat folositoare este opțiunea Read Receipts pentru mesaje trimise în cadrul grupurilor de discuții, permițând expeditorului să afle dacă mesajul a fost citit de toate persoanele vizate. Confirmările de primire vor fi păstrate timp de până la șapte zile de  la trimiterea mesajului.

O altă noutate este opțiunea pentru înregistrarea sesiunilor live stream purtate pe grupurile de discuții. Doar administratorul de grup va putea accesa această funcție, înregistrarea rămânând ulterior disponibilă pentru toți participanții.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult