Telegram oprește suportul pentru postări pay-to-view, după ce Apple a sesizat că nu le poate taxa

31.10.2022
Telegram oprește suportul pentru postări pay-to-view, după ce Apple a sesizat că nu le poate taxa

Măsura se aplică doar pentru versiunea de iOS a clientului Telegram, oprind accesul utilizatorilor la postările pay-to-view încă vizibile pe Android.

Telegram a înlăturat din aplicația pentru iOS opțiunea de a crea și distribui postări în regim pay-to-view, acomodând astfel politicile mult mai stricte ale magazinului App Store. Potrivit CEO-ului Pavel Durov, autorii de conținut activi pe platformă folosesc deja metode alternative de remunerare, precum donații și plăți intermediate prin servicii administrate de furnizori neasociați Telegram, astfel că retragerea opțiunii pay-to-view va fi pentru aceștia doar un mic inconvenient.

În schimb, apărând ca o soluție oficială pentru remunerarea conținutului plătit distribuit pe Telegram , opțiunea pay-to-view era ușor de atacat pentru Apple, dezvoltatorul iOS fiind nemulțumit că nu poate taxa cu până la 30% plățile realizate pentru conținutul accesibil prin platforme externe. Argumentul ar fi acela că aplicația Telegram este listată în catalogul App Store. Prin urmare orice plată, chiar inițiată dintr-o aplicație altfel complet gratuită, trebuie taxată de Apple.

Apple nu permite dezvoltatorilor să folosească procesoare de plăți terțe în aplicațiile lor și percepe un comision de până la 30% pentru orice achiziție în aplicație. După cum a menționat 9to5Mac , Telegram pare să fi testat inițial o funcție de postări plătite, așa cum a observat consultantul de rețele sociale Matt Navarra .

Între timp, Apple este din nou acuzat de practici monopoliste și abuz de poziție dominantă, prin măsuri care contravin intereselor utilizatorilor de iOS. Cu toate acestea, exceptând teritoriul UE și într-o mai mică măsură, India, legislația care ar trebui să descurajeze aceste practici este mai degrabă „subțire”.

Nu este prima dată când dezvoltatorul Telegram și Apple se află în conflict. În august, Durov a dat vina pe Apple pentru că a întârziat una dintre actualizările cu câteva săptămâni , deoarece compania a contestat noul Telemoji de la Telegram, care îmbracă emoji-urile standard cu animații distractive. Telegram și-a lansat recent și abonamentul Premium de 4,99 dolari/lună, care oferă utilizatorilor acces la funcții exclusive, împreună și cu o reducere de 1 USD dacă îl achiziționați prin intermediul site-ului său desktop, deoarece, după cum explică Telegram , „plățile nu sunt supuse taxelor de la Apple sau Google. ”

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult