TikTok adaugă noi instrumente pentru editarea și ajustarea clipurilor încărcate pe platformă

09.10.2022
TikTok adaugă noi instrumente pentru editarea și ajustarea clipurilor încărcate pe platformă

Rămas în urma rivalului Instagram Reels, TikTok va avea de acum propriul editor video cu funcții avansate, permițând autorilor să-și retușeze creațiile video direct din aplicația pentru mobil, fără a mai avea nevoie de unelte de editare externe.

Deși platforma oferea deja câteva unelte de editare pentru creatori, funcționalitatea acestora era una de bază, creatorii TikTok fiind nevoiți să apeleze la soluții externe pentru aplicarea de efecte și retușuri mai avansate. Cu îmbunătățirile aduse, aplicația TikTok devine un editor video competent, complet cu timeline intuitiv pentru suprapunerea filmărilor care vor alcătui clipul final. Utilizatorii pot tăia și lipi filmulețele realizate, adăuga text și coloană sonoră, ba chiar și poze sau alte clipuri video de afișat în mod suprapus (Picture-in-Picture).

Lista opțiunilor disponibile continuă cu ajustarea vitezei de redare, zoom în imagine și rotirea clipurilor filmate greșit, aplicarea de efecte audio.

Potrivit comunicatului oficial, noile instrumente „împuternicesc oamenii să se bucure de mai multă libertate creativă”.

Pentru a extinde ceea ce este posibil cu conținutul de pe TikTok, am introdus o gamă de instrumente îmbunătățite de creare și editare. Disponibil acum în SUA și în majoritatea regiunilor la nivel global, noile noastre instrumente de editare le permit oamenilor să se bucure de mai multă libertate creativă, să împărtășească povești mai bogate și să-și dea viață ideilor de conținut în diferite formate.

În afară de noul editor TikTok, ByteDance a anunțat și Photo Mode, un format de carusel care permite utilizatorilor să distribuie poze direct pe TikTok, combinate cu o coloană sonoră. De asemenea, TikTok a crescut limita de caractere pentru descrierile postărilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult