Instagram lasă fără sunet clipurile editate pe Reels și apoi descărcate pentru a fi postate pe TikTok

19.08.2022
Instagram lasă fără sunet clipurile editate pe Reels și apoi descărcate pentru a fi postate pe TikTok

Spre exasperarea administratorilor Instagram, efortul depus pentru dezvoltarea unui editor video puternic, menit să convingă autorii de conținut să aleagă Reels în detrimentul rivalului TikTok, nu a dus decât la exploatarea beneficiilor oferite, creatorii venind doar să-și editeze creațiile video folosind instrumentele puse la dispoziție de Instagram, după care le descarcă pentru a le posta tot pe TikTok.

Și YouTube se confruntă cu probleme asemănătoare, Google anunțând recent că va aplica un logo peste toate clipurile descărcate de pe platforma YouTube Shorts, în ideea de a arăta viitoriilor spectatori că pot găsi mai mult conținut de acest tip, dacă doar intră pe platforma păstorită de Google.

Însă Meta nu este de aceeași părere, luând o decizie tranșantă, de a „sabota” creatorii care vin doar să profite de mijloacele de editare dezvoltate pentru Instagram Reels, lăsând pur și simplu fără sunet clipurile pregătite cu editorul Reels și descărcate pentru utilizare offline. Desigur, creatorii cu suficientă determinare pot depăși acest obstacol, distribuie mai întâi clipul respectiv pe Instagram Reels. Rămâne apoi să descarce clipul postat pentru a-i extrage coloana sonoră, pe care eventual să o adauge clipului fără sunet descărcat anterior. Toate acestea presupun folosirea de software specializat și multă bătaie de cap, fiind mult mai probabil ca amatorii de astfel de trucuri să renunțe pur și simplu.

Spre exemplu, unul dintre motivele pentru care vedetele TikTok aleg să-și editeze mai întâi clipurile folosind serviciile Instagram Reels este filtrul Green Screen, pe care îl pot aplica fără prea mare bătaie de cap, selectând un fundal la alegere.

În tabăra adversă, uneltele de editare puse la dispoziție de TikTok sunt mai degrabă primitive, nefiind folositoare pentru editări avansat. În plus, TikTok nu-ți permite să accesezi toate filtrele de imagine pentru filmările realizate cu dispozitive externe (ex. GoPro, sau camere video profesionale), presând utilizatorii să apeleze funcția de captură integrată cu aplicația de mobil. Iar cum aceasta rulează doar pe smartphone sau tablete, posibilitățile de filmare sunt mai degrabă limitate. Totodată, spre deosebire de platformele rivale, administratorul ByteDance aplică de mult timp regula watermark-ului obligatoriu și postării prealabile pe TikTok, blocând orice posibilitate de a folosi în alte scopuri serviciile platformei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult