TikTok adaugă opțiune share pentru redistribuirea clipurilor pe Facebook și Instagram

18.08.2022
TikTok adaugă opțiune share pentru redistribuirea clipurilor pe Facebook și Instagram

Chiar în timp ce administratorii Facebook și Instagram încearcă să descurajeze „clonarea” postărilor TikTok pe platformele proprii, TikTok contraatacă oferind opțiunea share direct în aplicația pentru mobil.

Astfel, vedetele TikTok care încearcă să fie active pe cât mai multe platforme de socializare fără a depune prea mult efort nici nu mai trebuie să se chinuie cu descărcarea și repostarea clipurilor TikTok, folosind unelte oferite de terți. Astfel, pentru ca avea clipurile cu watermark TikTok postate pe alte rețele de socializare va exista de acum opțiunea Share, proprietarul ByteDance reușind astfel cu minim de efort să transforme platformele rivale în simple clone TikTok, care nu oferă mare lucru în plus în termeni de varietate a conținutului.

Rămâne de văzut cum va reacționa Meta în fața noii ofensive TikTok, simpla descurajare a distribuirii clipurilor TikTok prin excluderea de la afișarea algoritmică în feed-ul de conținut Facebook sau Instagram Reels nemaifiind o soluție cu efect garantat. Pur și simplu, dacă autorilor respectivi nu le pasă prea mult de alte platforme în afara TikTok, atunci folosirea cu minim de efort a opțiuni share pentru repostarea în masă a clipurilor TikTok poate părea o soluție convenabilă pentru creșterea audienței.

Încă nedisponibilă pentru toți utilizatorii TikTok, noua interfață de partajarea clipurilor video este activată prin actualizarea aplicației pentru Android și iOS. Odată ce va fi disponibilă, tot ce e de făcut este să activezi meniul cu trei puncte suprapus peste storie-urile TikTok, selectând opțiunea distribuire pe pagina ta de Facebook sau Instagram. Anterior, opțiunea share era disponibilă doar pentru trimiterea către prietenii din alte rețele de socializare, sau salvarea clipurilor pe dispozitivele proprii, pentru vizionare offline sau folosirea în alte scopuri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult