Instagram va „pedepsi” creatorii care nu urcă materiale video „originale” pe Reels

24.04.2022
Instagram va „pedepsi” creatorii care nu urcă materiale video „originale” pe Reels

În timp ce lansarea funcției Stories ca răspuns la funcția similară din Snapchat în urmă cu câțiva ani s-a dovedit a fi una de foarte mare succes, lansarea Reels ca reacție la TikTok nu a avut același impact. Asta pentru că TikTok este deja foarte popular, are mai multe funcții de creație și editare pentru clipuri video și un algoritm mai eficient, care livrează conținut relevant către utilizatori. În consecință, secțiunea Reels este plină de „TikTok-uri”, iar Instagram anunță că va scădea reach-ul acestor postări în favoarea conținutului original, creat în aplicația Instagram.

Instagram dorește ca secțiunea Reels să nu mai fie plină de „reupload-uri” de la alții

Într-un video publicat pe Twitter, Adam Mosseri, liderul diviziei Instagram din cadrul Meta, a anunțat câteva schimbări referitoare la felul în care va fi afișat conținutul original pe rețeaua sa de socializare.

„Dacă creezi ceva de la zero, ar trebui să primești mai multă recunoaștere decât dacă redistribui ceva ce ai găsit de la altcineva. Vom continua să încercăm să facem mai multe pentru a pune în valoare conținutul original mai mult, în special în comparație cu conținut repostat.”, a declarat Mosseri.

Aceasta nu este prima dată când Instagram anunță că va prefera conținutul creat pe rețeaua sa. Pentru că TikTok aplică automat un watermark deasupra clipurilor video realizate în aplicația sa, Instagram a mai anunțat anterior că va folosi AI pentru a detecta acest tip de watermark-uri pentru a scădea reach-ul postărilor de acest gen. Acea modificare dorea să încurajeze realizarea de conținut pentru Reels în cadrul Instagram. Astfel, chiar dacă era conținutul tău original, urcat și pe TikTok și pe Instagram, puteai fi afectat din cauza acelui watermark.

Se pare însă că acum Instagram va descuraja upload-ul de conținut de la alți utilizatori, atât de pe alte platforme, cât și de pe Reels. Va fi interesat de urmărit ce impact ar avea acest tip de limitare. O mare parte din conținutul de pe Instagram și Facebook este „furat” de pe conturile altor utilizatori de pe alte platforme, precum TikTok, Twitch sau YouTube. Mosseri spune că s-ar putea ca inițial sistemul să nu fie perfect, însă va fi îmbunătățit în timp.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult