TikTok Now se închide, clona creată după o platformă rivală de socializare fiind eclipsată de competiție

28.06.2023
TikTok Now se închide, clona creată după o platformă rivală de socializare fiind eclipsată de competiție

Lansată în anul 2020, BeReal a reprezentat încă o încercare disperată pentru eclipsarea TikTok și alte rețele bine stabilite. Încă „pe val”, ByteDance nu putea risca să piardă startul împotriva unui potențial înlocuitor TikTok, așa că a clonat în timp record funcționalitatea de bază a platformei rivale lansând TikTok Now.

TikTok Now a pornit cu un concept deja testat de alternative precum Snapchat, șansele de succes nefiind mari de la bun început. Aplicația a adoptat o abordare interesantă în comparație cu rivalii, trimițând notificări la o oră diferită în fiecare zi, ademenind utilizatorii să distribuie poze realizate cu camerele din față și din spate ale telefonului/tabletei. În același timp, prioritatea a fost pentru livrarea de conținut spontan, păstrând experiența centrată pe prieteni. TikTok Now a avut o abordare aproape identică, solicitând, de asemenea, utilizatorilor să încarce fotografii din față și din spate simultan. Cu toate acestea, a adăugat capacitatea de a face videoclipuri asemănătoare TikTok, cu lungime de 10 secunde în loc de fotografii. Când s-a lansat, compania a spus că își propune să faciliteze „conexiuni autentice și spontane pe TikTok”.

Între timp, fad-ul a trecut iar TikTok nu rămâne decât să elimine o funcție a platformei de care vasta majoritate a utilizatorilor au uitat deja, fără niciun risc în ce privește protejarea monopolului actual.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult