TikTok copiază funcțiile rețelei BeReal cu noul TikTok Now

15.09.2022
TikTok copiază funcțiile rețelei BeReal cu noul TikTok Now

În general Meta este compania din social media care clonează rapid funcțiile competitorilor din piață, însă TikTok a reușit să facă același lucru mai rapid. În timp ce Instagram pregătește funcții similare cu cele de pe BeReal, prin care utilizatorii au un timp limitat de a publica ce fac în momentul în care primesc o notificare, TikTok tocmai introduce funcția „TikTok Now” care face exact asta. Se pare că ideea din spatele BeReal a fost însă adaptată la conținutul concentrat pe video de pe rețeaua chinezească.

După Instagram, și TikTok Now copiază BeReal

Conform comunicatului oficial de presă, TikTok Now va permite utilizatorilor să publice fotografii sau clipuri în fiecare zi, la o anumită oră. Notificarea va veni în aplicație și vei avea astfel posibilitatea de a realiza clipuri de maximum 10 secunde sau fotografii atât cu camera principală, cât și cu cea frontală simultan, pentru a arăta ce faci în momentul respectiv.

Astfel, TikTok speră să îmbunătățească conexiunile dintre utilizatori, întrucât, de multe ori, experiența de utilizare a rețelei este mai mult despre descoperirea de conținut nou de la străini decât de la persoane cunoscute.

Compania anunță că va începe testarea TikTok Now în următoarele câteva săptămâni, iar funcția va fi disponibilă atât din aplicația principală, cât și dintr-o aplicație nouă, dedicată capabilității Now.

Această strategie nu este foarte diferită față de cea pe care o aborda Instagram înainte, întrucât Instagram TV (IGTV) și Boomerang, au fost amândouă aplicații independente înainte ca acestea să fie închise și apoi integrate în aplicația principală. De altfel, Instagram TV nici nu mai există, acesta fiind transformat în Reels, funcția video care copiază fluxul For You de pe TikTok.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult