TikTok, oficial, mai mare decât Google în 2021. Cel puțin, în privința numărului de utilizatori

26.12.2021
TikTok, oficial, mai mare decât Google în 2021. Cel puțin, în privința numărului de utilizatori

TikTok pare de neoprit, platforma de socializare bazată pe clipuri virale depășind până și Google în privința numărului de utilizatori.

Potrivit clasamentului 2021 Year in Review publicat de Cloudflare, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de hosting, TikTok este acum cea mai populară destinație din lume, depășind până și veteranul Google.

Intrat anul trecut în Top 10 cele mai populare site-uri din mediul online, direct pe locul 7, TikTok a depășit într-un singur an nume grele precum Google, Facebook, Microsoft, Apple, Netflix și Amazon. De altfel, exceptând TikTok, ordinea listei rămâne practic neschimbată, doar Amazon reușind să urce cu opoziție, ocupată anterior de Netflix.

Într-o postare pe blog, Cloudflare avertizează că simpla comparare a cifrelor dintre cei doi ani ar putea produce rezultate potențial înșelătoare, deoarece serviciul a colectat date doar din septembrie până în decembrie în 2020 (comparativ cu toate cele 12 luni contabilizate în 2021). Potrivit Cloudflare , TikTok a urcat pentru prima dată în vârful clasamentul global al traficului pe 17 februarie 2021, revenind apoi pentru câteva zile în martie și iunie, doar mai târziu adjudecând în mod permanent poziția fruntașă în top, începând cu sfârșitul lunii august.

Popularitatea aplicației a crescut în timpul pandemiei, după ce inițial a atras mai ales utilizatori din rândul adolescenților. Între timp, TikTok a stârnit curiozitatea utilizatorilor de toate vârstele și categoriile demografice, care apelează la aplicație și pentru altceva decât clipiri virale, cum ar fi rețete de gătit, meme-uri, conținut pe teme de spiritualitate și multe alte subiecte acoperite cândva de platforme rivale, precum Facebook și Instagram.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult