TikTok permite de acum primirea solicitărilor Direct Message de la orice alt utilizator

27.01.2023
TikTok permite de acum primirea solicitărilor Direct Message de la orice alt utilizator

ByteDance pare să dorească transformarea TikTok într-o rețea de mesagerie în care oricine te poate contacta, chiar dacă nu se află în lista ta de urmăritori.

Potențial riscantă, opțiunea Direct Message este în continuare bifată implicit pentru acceptarea solicitărilor primite de la persoane pe care le-ai contactat deja prin mesaje directe, sau se află în lista ta de urmăritori. Atât timp cât contul de TikTok este bifat cu opțiunea Private, utilizatorul beneficiază de o minimă protecție în fața prădătorilor sexuali și alte persoane rău intenționate, care nu vor putea iniția o sesiune DM dacă solicitarea de Follow nu a fost acceptată în mod expres.

Însă de acum, utilizatorii care doresc să poată fi contactați prin mesaje directe de absolut oricine pe TikTok, pot renunța la intimitate cu o simplă vizită în meniul Settings and privacy – Privacy – Direct messages, unde bifează parametrul cu același nume pe opțiunea Everyone.

Pentru evitarea oricăror confuzii, administratorii TikTok explică fiecare opțiune în parte:

  • Everyone:  oricine vă poate trimite un mesaj direct. Mesajele de la prietenii comuni și de la persoanele pe care le urmăriți apar în Mesaje primite. Mesajele de la persoane pe care nu le urmăriți apar în Solicitări de mesaje. Puteți alege să acceptați, să ștergeți sau să raportați aceste mesaje.
  • Suggested friends: prietenii  recomandați, inclusiv prietenii sincronizați de pe Facebook și contactele din telefon, vă pot trimite un mesaj direct.
  • Mutual friends:  oricine vă urmărește și vă urmăriți înapoi vă poate trimite un mesaj direct.
  • No one:  nu poți primi mesaje directe de la nimeni. Rețineți că dacă actualizați setarea pentru mesaje directe la Nimeni, nu veți putea primi mesaje directe. Îți poți accesa în continuare istoricul mesajelor în Mesaje primite, dar nu poți primi mesaje directe noi în acele chat-uri

Potrivit descrierii oferite, rămâne totuși o barieră în calea mesajelor primite de la persoane necunoscute, acestea apărând ca și Solicitări de mesaje, textul devenind vizibil doar prin acceptarea explicită a sesiunii DM. Alternativ, poți bloca permanent persoana care încearcă să te contacteze și eventual, raporta solicitările DM pe care le consideri abuzive.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult