TikTok pune la bătaie un fond de 6 milioane dolari, pentru recompensarea clipurilor ce includ efecte AR

17.05.2023
TikTok pune la bătaie un fond de 6 milioane dolari, pentru recompensarea clipurilor ce includ efecte AR

Deși Meta pare că a dat greș cu al său Metaverse, TikTok continuă să sprijine dezvoltarea de conținut pentru noua nișă de dispozitive AR, cum ar fi Apple Mixed Reality headset, așteptat pentru lansare luna viitoare.

Fiind vorba de o varietate de conținut mai degrabă de nișă, nu ar trebui să fie prea greu pentru creatorii dispuși la noi provocări să valorifice oportunitatea prezentată de TikTok. Cel puțin, până când și acest „fad” se va lovi de realitatea în care consumatorii de rând nu au nici puterea financiară și nici dorința de a purta pe cap accesorii specializate pentru vizionarea de conținut.

Anterior, același Creativity Program a încercat să încurajeze crearea de clipuri mai lungi, contrazicând tocmai narativul „pe repede înainte” folosit de TikTok pentru a încuraja publicarea oricărui fel de clip, după principiul mai mult=mai bine.

Pentru a fi eligibil la noul fond de recompense trebuie să fi un creator de pe lista regiunilor selectate. Momentan, doar Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Germania, Spania sau Italia. În plus, creatorii trebuie să aibă cel puțin 500.000 de urmăritori și să fi parcurs deja ghidul pentru plăți și taxe necesar remunerării. Mai departe, clipurile trebuie să aplice în mod creativ o serie de filtre AR pe care TikTok încearcă să le promoveze. În cele din urmă, creatorii pot colecta recompense de 700 dolari per clip publicat, respectiv, 140 dolari după perioada inițială de 90 zile. Cam departe de promisiunea pentru faimă și îmbogățire rapidă folosită pentru ademenirea de noi vedete-aspirante în perioada de debut a rețelei TikTok.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult