TikTok va limita automat timpul petrecut în aplicație, pentru utilizatorii sub 18 ani

02.03.2023
TikTok va limita automat timpul petrecut în aplicație, pentru utilizatorii sub 18 ani

TikTok anunță introducerea unei limite pentru conturile asociate utilizatorilor sub vârsta de 18 ani, limitând automat timpul petrecut în aplicație la maxim 60 minute pe zi.

Într-un exercițiu menit să arate preocuparea față de sănătatea mintală a utilizatorilor TikTok, proprietarul ByteDance introduce o nouă setare pentru limitarea timpului petrecut în aplicație. Totuși, deși vine cu o limită prestabilită de 60 minute pentru utilizatorii care încă nu au împlinit vârsta de 18 ani, restricția nu poate fi impusă de un adult și poate fi oricând ignorată.

ByteDance precizează că depășirea „dozei” de TikTok va fi anunțată în fiecare zi, tinerii care doresc să ignore sugestia de deconectare pentru restul zilei având de introdus un cod. Gândit pentru a întrerupe măcar pentru o clipă vizionarea, acest pas are rolul de a-i face pe utilizatori să conștientizeze decizia luată. În plus, chiar și pentru utilizatorii care aleg să debifeze funcția Screen time limit va fi afișată o alertă sugerând reducerea timpului de vizionare, dacă timpul petrecut în aplicație depășește 100 de minute.

ByteDance anunță și adăugarea de noi setări pentru control parental la secțiunea Famili Pairing, permițând părinților să urmărească activitatea copiilor pe TikTok. Printre acestea se numără și posibilitatea setării unei limite personalizate pentru timpul de vizionare TikTok, care să nu poată fi ocolită de cei vizați. În plus, este adăugat și un ecran cu statistici, arătând timpii de vizionare zilnică pentru fiecare membru al familiei. Părinții supraveghetori vor putea impune limitări inclusiv pentru anumite momente ale zilei (ex, în timpul orelor de școală, noaptea), timp în care copii nu pot vizualiza notificările primite pe TikTok. Un alt filtru permite restricționarea pe categorii a conținutului afișat în feed-ul For You, excluzând clipuri pe teme nepotrivite.

Anunțul noilor filtre și restricții pentru protejarea utilizatorilor vine ca o încercare de înduplecare a Congresului American, care presează tot mai mult către interzicerea totală a TikTok pe teritoriul SUA, măsură care odată luată are șanse mari să fie preluată și în alte regiuni, cum ar fi Europa.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult