Tinder renunță la planurile de extindere în Metaversul lui Mark Zuckerberg

03.08.2022
Tinder renunță la planurile de extindere în Metaversul lui Mark Zuckerberg

Deocamdată nu este clar dacă Metaversul a intrat la apă, sau doar veniturile Tinder, boardul directorial al Match Group punând pe făraș și CEO-ul abia ales în luna septembrie a anului trecut.

Cei care sperau să participe la întâlniri VR pe Tinder, folosind platforma Metaverse promisă de compania lui Mark Zuckerberg, vor rămâne să dea în continuare swipe la pozele afișate în aplicația pentru smartphone, proprietarul Match Group anunțând măsuri urgente de optimizare a veniturilor care nu s-au ridicat la nivelul de creștere anticipat de acționari.

Indicând probleme poate mai serioase decât ar părea la prima vedere, CEO-ul Tinder Renate Nyborg și-a anunțat plecarea la mai puțin de un an de când a fost aleasă la conducerea companiei. Fără a da prea multe explicații, Match Group caută deja un înlocuitor.

În scrisoarea trimisă acționarilor, șeful diviziei Hyperconnect (un fost partener cumpărat anul trecut) pune renunțarea la planurile de extindere în Metavers pe seama ”incertitudinilor” legate de potențialul pentru succes al lumilor virtuale, așa cum au fost gândite de proprietarul Facebook, echipa decizând ”să nu investească masiv” în această direcție, deocamdată. Un al motiv pentru reevaluarea activităților este chiar achiziția Hyperconnect, care a generat o pierdere operațională de 10 milioane dolari în cel mai recent bilanț trimestrial al companie. Spre comparație, Match Group anunța în perioada similară a anului trecut un profit operațional de 210 milioane dolari.

Un alt plan amânat sau abandonat este cel legat de criptomonede și tehnologia blockchain, Match Group renunțând la introducerea așa numitelor Tinder Coins în aplicația pentru mobil. Tinder Coins urmau să aibă valoare doar în cardul aplicației, putând fi folosite pentru a obține anumite avantaje, scopul real fiind acela de a motiva utilizatorii să petreacă mai mult timp în cadrul platformei de dating. Spre exemplu, acțiuni precum actualizarea periodică a profilului de utilizator și activitatea constantă pe Tinder va fi recompensată cu aceste monede. Desigur, cei mai puțin „harnici” ar fi avut posibilitatea să le cumpere cu bani reali, spre a le folosi pentru deblocarea anumitor funcții premium.

Totuși, nu este cazul să ne facem probleme despre viitorul rețelei Tinder, măsurile anunțate ținând mai degrabă de eficientizarea companiei care ani de-a rândul a rămas în topul celor mai de succes rețele de dating din lume.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult