Toate cele trei miliarde de conturi Yahoo! au fost compromise

04.10.2017
Toate cele trei miliarde de conturi Yahoo! au fost compromise

Atacurile din urmă cu patru ani asupra serviciilor Yahoo! se dovedesc a fi mai grave decât se credea iniţial. După ce compania a dezvăluit un an mai că peste un miliard de conturi au fost afectate, Oath Inc., noul proprietar al serviciilor Yahoo!, şi divizie a operatorului Verizion confirmă astăzi însă că toate cele trei miliarde de conturi au fost compromise în 2013.

Dacă aveţi un cont Yahoo! de dinainte de 2013, acesta a fost aproape sigur afectat de acest hack, toate informaţiile ataşate de acesta putând fi accesate de către cei care au pătruns în sistemul companiei. În ultimii câţiva ani, Yahoo! a implementat noi măsuri de securitate, precum autentificarea prin intermediul unei aplicaţii pentru mobil, fiind acum practic imposibil să accesezi contul altfel, chiar dacă parola nu a fost schimbată între timp.

Noile informaţii au fost descoperite în urma unei analize mai detaliată a datelor, care a avut loc după ce Yahoo! a fost preluat de către Verizon, la începutul acestui an. Cu toate acestea, dovezile disponibile sugerează că detalii precum parolele, informaţii despre conturile bancare sau card-urile de credit ataşate de cont, nu au putut fi accesate de hackeri.

Având în vedere că este a doua sau a treia oară când Yahoo! oferă noi informaţii, este posibil să aflăm în viitor şi alte veşti proaste despre această întâmplare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult