TOP: Cele mai slabe parole din 2017

27.12.2017
TOP: Cele mai slabe parole din 2017

De la anunţul Yahoo privind exitenţa unei breşe de date care a afectat milioane de utilizatori, până la recente atacuri WannaCry şi BadRabbid, în 2017 au avut loc alte câteva atacuri cibernetice masive, transmite Descoperă.

În ciuda avertismentelor specialiştilor în securitate cibernetică, multe persoane încă folosesc parole extrem de slabe pentru a-şi proteja dispozitivele. Mail Online prezintă o listă cu cele mai nefericite parole alese de utilizatori în 2017. Peste 5 milioane de parole au fost aflate de hackeri anul acesta, în top fiind din nou parola „123456”.

Lista prezintă o serie de parole ineficiente, dar care continuă să fie utilizate. Printre acestea se numără „qwerty”, clasată pe locul patru, „admin” pe locul 11 şi „starwars” pe locul 16.

„Deşi noile episoade ale francizei Star Wars sunt fantastice, o parolă cu acelaşi nume este extrem de slabă”, a declarat Morgan Slain, CEO din cadrul SplashData.

Parolele mai sunt realizate şi pe baza numelelor sau al hobby-urilor. În top 50 cele mai ineficiente parole mai sunt regăsite şi nume de maşini, precum „ferrari” sau „mercedes”.

Raportul mai prezintă faptul că multe persoane încă utilizează parola „parolă” pentru a-şi securiza contul. Bărbaţii fiind de 2,8 ori mai predispuşi să aleagă acest cuvânt.
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult