Top cinci servicii cloud cu cea mai mare capacitate de stocare gratuită

04.05.2020
Top cinci servicii cloud cu cea mai mare capacitate de stocare gratuită

Serviciile de stocare și sincronizare de fișiere în cloud reprezintă o alternativă excelentă la mediile de stocare tradiționale, precum hard disk-urile sau SSD-urile. Utilizatorii nu mai trebuie să facă backup pentru a fi siguri că nu își pierd datele în caz de defectare a dispozitivului, securitatea este în general foarte bună (mai ales la mărcile consacrate, precum Google sau Microsoft), iar informația poate fi accesată de pe orice tip de dispozitiv care are un browser și conexiune la internet.

Majoritatea furnizorilor oferă și aplicații dedicate pentru platformele populare – Android, iOS, Windows etc. -, pentru organizarea mai ușoară a fișierelor.

Deși prețurile la aceste servicii au scăzut foarte mult, mulți utilizatori nu doresc să plătească pentru ele. Din fericire, sunt câțiva furnizori care oferă capacitate de stocare gratuită, în unele cazuri generoasă.

1. Degoo – 100 GB

Compania suedeză are de departe cea mai bună ofertă de capacitate de stocare gratuită de pe piață. Utilizatorii primesc 100 GB. Există, însă, o serie de limitări. Fișierele pot fi încărcate de pe un singur dispozitiv, de aceea Degoo este potrivit ca platformă de backup. Mai mult, un fișier trebuie să aibă dimensiune maximă de 512 MB.

2. MEGA – 50 GB

Acest serviciu, bazat în Noua Zeelandă, a fost cofondat de controversatul Kim Dotcom. MEGA oferă capacitate de stocare gratuită de 50 GB, dar doar în primele 30 de zile. Cei care instalează aplicațiile pentru PC și smartphone mai primesc 35 GB, pentru 180 de zile. Capacitatea de stocare gratuită de bază este de 15 GB. Utilizatorii pot încărca 1 GB de date la fiecare șase ore.

3. Google Drive – 15 GB

Acesta este cloud-ul recomandat pentru utilizatorii de Android, deoarece este bine integrat cu alte servicii oferite de Google, mai ales Gmail. Dacă cei 15 GB nu sunt suficienți, prețurile lunare la 100 și 200 GB nu depășesc 10 lei. Serviciul Google Drive oferă aplicații dedicate pentru toate sistemele de operare populare și nu include reclame. Platforma americană nu are restricții pentru dimensiunea fișierelor sau banda folosită.

4. Box — 10 GB

Box este un alt serviciu cloud american vechi și de încredere. Pe vremuri, capacitatea de stocare gratuită era de 50 GB, dar plafonul a fost redus. În acest caz există o limită de 250 MB pentru un fișier. În rest, Box este ușor de folosit, iar aplicațiile sunt disponibile pentru platformele importante.

5. pCloud – 10 GB

Acest serviciu este mai puțin cunoscut decât cele enumerate mai sus. Firma elvețiană nu are o limită maximă pentru un fișier și nici restricții de bandă. Serviciul are chiar playere audio și video încorporate, ceea ce îl face potrivit pentru stocarea de conținut multimedia.

Via Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult