Transmisiile live pe Facebook vor fi accesibile unui număr mai mare de utilizatori

13.08.2015
Transmisiile live pe Facebook vor fi accesibile unui număr mai mare de utilizatori

Facebook a lansat săptămâna trecută capabilităţi de transmisii live în aplicaţia Mentions, care este dedicată celebrităţilor. Această funcţie va fi în curând accesibilă mai multor persoane, însă tot nu va veni pentru utilizatorii de rând. Toţi cei care au profile verificate, în principal jurnalişti şi alte persoane publice, vor putea primi dreptul de a descărca şi folosi Mentions, alături de funcţiile de streaming live.

Se pare că Facebook doreşte să atragă cât mai multe persoane influente spre serviciul său de streaming, însă strategia pentru promovarea acestor funcţii nu este clară. Serviciile concurente pot fi folosite de către oricine în orice moment, indiferent de tipul contului. Facebook blochează însă streaming-ul în spatele unui perete aproape imposibil de depăşit pentru majoritatea utilizatorilor. Planul este ca toate concurile verificate să poată folosi Mentions şi livestreaming înainte de sfârşitul acestui an.

Este posibil ca acesta să fie doar primul pas în lansarea transmisiilor live prin intermediul Facebook. Având în vedere cât de puţine profile vor avea acces la aceste funcţii, ar putea fi vorba doar despre o perioadă de testare, care să nu aglomereze serverele şi care să evidenţieze eventualele probleme pe care le-ai putea întâlni atunci când porneşti o transmisie live. Informaţiile acestea sunt însă neconfirmate în mod oficial, fiind publicate de TechCrunch.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult