Twitter va permite editarea tweet-urilor deja publicate, însă doar pentru abonații Twitter Blue

04.09.2022
Twitter va permite editarea tweet-urilor deja publicate, însă doar pentru abonații Twitter Blue

Deși doar a răspuns la solicitările exprimate ani de-a rândul de proprii utilizatori, Twitter a stârnit un tsunami de critici anunțând că va permite editarea tweet-urilor deja publicate. Argumentul ar fi că o astfel de opțiune erodează unul dintre pilonii de bază ai încrederii acordate platformei de micro-blogging. Anume că o informație deja distribuită nu mai poate fi alterată de la forma inițială. Și nu puține sunt cazurile când un simplu „typo” strecurat în tweet-ul distribuit de pe contul unui utilizator foarte cunoscut a fost punctul de pornire pentru controverse aprinse și chiar subiect de știri pe platformele media.

Punând sare pe rană, administratorii Twitter au decis să ofere această funcție ca pe un privilegiu acordat abonaților Twitter Blue. Altfel spus, pentru a putea să-ți editezi tweet-urile greșite sau devenite între timp „incomode”, va trebui să plătești un abonament de 4.99 dolari pe lună. Vestea bună este că pachetul de servicii premium vine și cu alte beneficii. De exemplu, poți salva diverse Tweet-uri în liste numite „colecții”, care pot fi organizate pe categorii. Astfel, vei putea să te întorci mai rapid la anumite mesaje publicate pe rețeaua de socializare. Apoi, ai acces la posibilitatea de a-ți personaliza culoarea profilului, cât și pictograma afișată în meniul telefonului. Există o selecție limitată de culori pentru personalizare: șase pentru profil și opt pictograme colorate.

Tot pe lista de beneficii intră și Undo Tweet, care îți permite să ștergi rapid un tweet dacă a fost trimis din greșeală.

Important de știut, tweet-urile editate vor fi gestionate la fel ca pe alte platforme (ex. Facebook. Astfel, un tweet editat este marcat drept „Editat” imediat ce a fost modificat de la forma inițială, eticheta atașată lângă data publicării asigurând că niciun cititor cu minimă experiență în folosirea platformei de micro-blogging nu va rata eticheta de informație editată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult