Twitter aduce îmbunătățiri funcției Direct Message. Anunță suport pentru apeluri video și de voce

10.05.2023
Twitter aduce îmbunătățiri funcției Direct Message. Anunță suport pentru apeluri video și de voce

Elon Musk continuă demersurile pentru transformarea Twitter într-o rețea de socializare complet funcțională, anunțând suport pentru apeluri video și de voce, precum și alte îmbunătățiri pentru funcția Direct Message.

Twitter actualizează aplicația de iOS și Android pentru a permite trimiterea de mesaje directe (DM) între utilizatorii platformei. În plus, Twitter a confirmat că va permite în curând utilizatorilor să comunice prin apeluri audio și video.

Potrivit explicațiilor oferite de CEO-ul Elon Musk chiar pe pagina sa de Twitter, cea mai recentă versiune a aplicației permite utilizatorilor să răspundă la orice mesaj dintr-un thread, nu doar la cel mai recent postat. În plus, utilizatorii vor avea și opțiunea de a selecta orice emoji ca reacție.

Tot Musk confirmă și că Twitter oferă de astăzi suport pentru schimburi de mesaje criptate prin funcția DM, îmbunătățind substanțial protecția oferită utilizatorilor în fața tentativelor de interceptare/deturnare a schimburilor de mesaje. Șeful Twitter mai spune și că suportul pentru criptare a comunicațiilor ”va crește rapid în sofisticare”. Afirmația vine după ce, în anul 2018 administratorul de atunci al platformei a fost acuzat că a permis dezvoltatorilor de aplicații să acceseze schimburile de mesaje private între utilizatorii Twitter, scăparea fiind pusă în seama unui bug.

Cât despre noua funcție chat prin apeluri de voce și video, aceasta ar trebui să funcționeze într-un mod asemănător FaceTime. CEO-ul Twitter a menționat că utilizatorii vor putea apela pe oricine folosind numele (handle-ul) atribuit contului respectiv, nefiind necesară cunoașterea numărului de telefon sau alte detalii.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult