Elon Musk întreabă publicul dacă este momentul să renunțe la conducerea Twitter

19.12.2022
Elon Musk întreabă publicul dacă este momentul să renunțe la conducerea Twitter

De când a cumpărat Twitter, Elon Musk este foarte preocupat să posteze pe rețea cât mai mult, luând inclusiv decizii care afectează buna funcționare a companiei prin sondaj în rândul utilizatorilor. După repetate greșeli în ultimele două luni și mai multe scandaluri, Musk a pus un sondaj pe profilul său, promitând să onoreze rezultatele. Întrebarea este dacă este momentul să renunțe la conducerea Twitter.

Musk promite că va respecta sondajul de pe contul său de Twitter

Musk a cumpărat Twitter în urmă cu două luni pentru suma de 44 de miliarde de dolari, însă acesta nu este acum unicul proprietar al rețelei. Există în continuare câțiva asociați care dețin procente minoritare, iar majoritatea banilor necesari pentru achiziție au fost împrumutați de la bănci și fonduri de investiții.

Ce propune însă Musk nu este însă să vândă compania sau să ofere creditorilor bucăți din aceasta, ci doar să coboare de pe scaunul de CEO, lăsând luatul de decizii în privința rețelei în mâinile altcuiva. De altfel, Musk a declarat la momentul achiziției că nu își dorește să fie CEO-ul Twitter și că poziția pe care o ocupă este temporară. Astfel, nu este tocmai surprinzător că Musk își caută o cale de ieșire.

La momentul redactării acestui articol, sondajul lui Elon Musk mai are trei ore până la finalizare, iar voturile sunt majoritar către „DA”, adică pentru renunțarea la conducerea companiei. Scorul este însă destul de strâns, după 15 milioane de voturi. 57% spun că vor ca Trump să nu mai conducă Twitter, în timp ce 42% spun că ar trebui să continue. Este destul timp pentru ca „NU” să egaleze și să depășească „DA”.

Indiferent de rezultatul acestui sondaj, Musk va influența în continuare direcția companiei. Acesta deține cea mai mare parte a companiei, iar oricare alt CEO care va fi angajat, va răspunde direct către Musk, astfel, o schimbare de acest gen nu va avea probabil rezultatul pe care cei care votează „DA” și-l doresc.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult