Twitter crește la 2 ore durata maximă a clipurilor video

19.05.2023
Twitter crește la 2 ore durata maximă a clipurilor video

Vestea dată chiar de CEO-ul Elon Musk este prezentată ca o inițiativă pentru transformarea Twitter într-un hub pentru creatori, rivalizând YouTube și Instagram.

Până acum, Twitter permitea upload-ul video până la rezoluție 1080p și 60 minute per clip, însă platforma nu impresionează prin atribute precum calitatea imaginii oferită de codec cu bitrare ridicat, sau o interfață care să facă vizionarea cu adevărat confortabil, cum este cazul YouTube. Totuși, șeful Twitter nu se lasă descurajat de aspecte precum echipa tehnică împuținată după concedierile masive operate recent, sau costurile transformării rețelei de microblogging într-una de video sharing după modelul YouTube. Astfel, Musk anunță că Twitter permite de acum utilizatorilor să încarce videoclipuri de până la două ore.

Susținând aceste ambiții, Musk încearcă să atragă nume mari din televiziunea americană, în ideea că fanii acestora vor accelera ascensiunea Twitter în rândul platformelor de conținut video. Totuși, vor exista unele limitări, impuse pentru protejarea infrastructurii actuale de servere. Astfel, dimensiunea maximă a fișierului încărcat  nu trebuie să depășească 8GB, fapt ce limitează în mod automat bitrate-ul ce poate fi atins cu un clip la rezoluție 1080p. Administratorii platformei recomandă compresie H.264, pentru cele mai bune rezultate. Desigur, aspirațiile de Creator vin cu prețul unui abonament Twitter Blue.

În continuare, utilizatorii „free” pot încărca clipuri cu o lungime maximă de 2 minute și 20 secunde, respectiv, până la 512MB per fișier.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult