Twitter detaliază modul în care funcționează editarea tweet-urilor: maxim 5 modificări, într-un interval de 30 minute

11.09.2022
Twitter detaliază modul în care funcționează editarea tweet-urilor: maxim 5 modificări, într-un interval de 30 minute
Foto: Twitter/Fortnite

Adăugată în răspuns la solicitările exprimate ani de-a rândul de utilizatori, opțiunea pentru editarea tweet-urilor vine totuși cu limitări destul de stricte, Twitter dorind să asigure că introducerea acestei funcții nu compromite credibilitatea platformei de mesagerie.

Potrivit criticilor, posibilitatea de a altera mesajul tweet-urilor deja publicate erodează unul dintre pilonii de bază ai încrederii acordate platformei de micro-blogging. Anume că o informație deja distribuită nu mai poate fi alterată de la forma inițială. Și nu puține sunt cazurile când un simplu „typo” strecurat în tweet-ul distribuit de pe contul unui utilizator foarte cunoscut a fost punctul de pornire pentru controverse aprinse și chiar subiect de știri pe platformele media.

Adresând temerile utilizatorilor, administratorii Twitter au decis să ofere această funcție doar sub limite clar definite, care asigură ca unui tweet devenit viral nu-i mai poate fi schimbat conținutul. Astfel, opțiunea de editare a teweet-urilor este disponibilă pentru doar 30 minute după publicarea inițială și în limita a 5 editări succesive. În plus, va exista un istoric cu toate modificările aduse, afișat permanent în dreptul oricărui tweet care a fost modificat de la forma originală.

Potrivit administratorilor platformei, actuala implementare a opțiunii de editare ar trebui să fie suficientă pentru îndreptarea oricăror erori de ortografie sau a informației livrată cu tweet-ul respectiv.

Important de știut, pentru a putea să-ți editezi tweet-urile greșite sau devenite între timp „incomode”, trebuie să plătești un abonament de 4.99 dolari pe lună, corespunzător pachetului Twitter Blue. Vestea bună este că pachetul de servicii premium vine și cu alte beneficii. De exemplu, poți salva diverse Tweet-uri în liste numite „colecții”, care pot fi organizate pe categorii. Astfel, vei putea să te întorci mai rapid la anumite mesaje publicate pe rețeaua de socializare. Apoi, ai acces la posibilitatea de a-ți personaliza culoarea profilului, cât și pictograma afișată în meniul telefonului. Există o selecție limitată de culori pentru personalizare: șase pentru profil și opt pictograme colorate.

Tot pe lista de beneficii intră și Undo Tweet, care îți permite să ștergi rapid un tweet dacă a fost trimis din greșeală.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video