Twitter prezintă celebrități demult trecute în neființă ca și proaspeți abonați Twitter Blue

24.04.2023
Twitter prezintă celebrități demult trecute în neființă ca și proaspeți abonați Twitter Blue

După ce l-a retras pentru vedetele încă în viață, Twitter acordă gratuit ecusonul albastru paginilor unor celebrități demult trecute în neființă, gestul neanunțat fiind interpretat drept o încercare deghizată de promovare a abonamentelor Twitter Blue.

Motivat să-și acopere costurile achiziției supraevaluate prin monetizarea cât mai multor aspecte ale platformei de microblogging, Elon Musk a retras săptămâna trecută faimosul ecuson Twitter Verified pentru absolut toate vedetele platformei, de la utilizatori anonimi până la politicieni, sportivi și muzicieni de talie internațională. Totul pentru a-i îndupleca pe cât mai mulți dintre utilizatorii platformei să plătească 8-11 dolari/lună, reprezentând costul abonamentului Twitter care oferă acest „privilegiu” în mod contracost.

Lăsând la o parte criticile, este probabil ca reapariția bifelor albastre să facă parte dintr-o schemă încă neanunțată a Twitter, pentru reacordarea acestei distincții în mod gratuit pentru utilizatorii cu peste un milion de urmăritori. În ideea că numărul acestora oricum nu este suficient de mare pentru a influența veniturile lunare din abonamentele Blue.

Printre „beneficiarii” generozității lui Elon Musk se numără Michael Jackson, Chadwick Boseman, Kobe Bryant, Barbara Walters, Anthony Bourdain și Paul Walker. Și alte vedete mai puțin recente precum Marilyn Monroe și jurnalistul Jamal Khashoggi, asasinat în anul 2018, ar fi abonați Blue.

Verificarea postum a conturilor Twitter este, de asemenea, nepotrivită, bifa albastră rămânând un simbol controversat, golit de semnificația originală și refuzat de cel puțin o parte dintre utilizatorii platformei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult