Twitter va ascunde din feed-ul ”For You” toate tweet-urile postate de ne-abonați

28.03.2023
Twitter va ascunde din feed-ul ”For You” toate tweet-urile postate de ne-abonați
foto: Anthony Pompliano, YouTube

Vestea dată chiar de CEO-ul Elon Musk consfințește transformarea libertății de exprimare pe Twitter într-un privilegiu pentru care trebuie să plătești între 7 și 11 dolari pe lună, reprezentând costul abonamentului Twitter Blue. În caz contrar, poți distribui oricâte tweet-uri dorești, care însă vor putea fi văzute doar de persoane care au dat Follow contului tău și comută în mod expres la feed-ul alternativ de conținut, Following.

„Începând cu 15 aprilie, numai conturile verificate vor fi eligibile pentru a fi în recomandările For You”, a anunțat Musk într-un tweet publicat luni seară.

Potrivit acestuia, măsura prin care algoritmii platformei vor permite doar viralizarea tweet-urilor distribuite de pe conturi atribuite abonaților Twitter Blue, ignorând pe de-a-ntregul utilizatorii neabonați, este de fapt benefică pentru toată lumea: „Este singura modalitate realistă de a aborda roiurile avansate de AI bots care preiau controlul. Altfel, este o bătălie fără speranță. Votarea în sondaje va necesita verificare din același motiv.”

Altfel spus, în loc să ducă lupta la următorul nivel, dezvoltând propriile filtre asistate de AI care să combată roiurile de AI bots menționate, Musk presupune că actorii statali și organizațiile aflate în spatele acestor operațiuni de dezinformare nu-și vor permite să plătească pentru „instrumentul care” le asigură imunitate în fața majorității filtrelor de conținut și înlesnește viralizarea rapidă a postărilor.

Din punctul de vedere al utilizatorilor, lista For You constituie principala modalitate pentru sporirea vizibilității și transmiterea informației în afara cercului existent de urmăritori. Cu tweet-urile ignorate de algoritmii responsabili cu popularea acestei liste, utilizatorii neabonați rămân simpli spectatori pentru postările abonaților Twitter Blue, fără șanse reale de a-și „crește” canalul sau da mai departe informați, oricât de utile ar fi acestea pentru comunitate.

Deși a spus că Twitter face schimbarea pentru a lupta cu conturile de bots, Musk pare că se contrazice într-unul din tweet-urile imediat următoare: „Acestea fiind spuse, este în regulă să ai conturi de bot verificate, dacă respectă termenii de utilizare ai platformei și nu uzurpă identitatea altei persoane”.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult