Twitter (X) a încetinit toate link-urile Threads, sau către alte platforme și publicații neagreate de Elon Musk

16.08.2023
Twitter (X) a încetinit toate link-urile Threads, sau către alte platforme și publicații neagreate de Elon Musk

Twitter, redenumit X, ar putea fi vizat de acțiuni judecătorești pentru încălcarea dreptului la liberă exprimare, după ce proprietarul Elon Musk ar fi forțat un timp de 5 secunde așteptare pentru încărcarea oricărui link direcționat către un serviciu de conținut neagreat companiei.

Strategia este cât se poate de simplă: lași utilizatorii să aștepte suficient de mult, iar nerăbdătorii vor renunța din proprie inițiativă, tăind serios din cifrele de afișări/veniturile companiilor media pe care vrei să te răzbuni. Însă abordarea aleasă de Elon Musk a generat foarte multe frustrări, atât în rândul companiilor vizate de „cenzura” în deghizare, cât și  pentru utilizatorii care încercau doar să vizualizeze conținutul acestora.

Pe „lista neagră” întocmită de Elon Musk s-ar afla publicații precum The New York Times, Instagram, Facebook, Bluesky, Threads, Reuters și Substack. Urmând deconspirării acestor practici, administratorul X a renunțat la practica afișării întârziate a link-urilor, începând de marți. Cert este că toate website-urile penalizate au fost criticate în mod public de antreprenorul american, fie pentru articole incomode la adresa propriei persoane, sau din alte motive mai puțin evidente.

Chiar dacă sunt de asemenea folosite pentru răspândirea de materiale critice la adresa lui Elon Musk, alte mari platforme precum YouTube și Fox News nu au fost niciodată vizată de măsuri „punitive”, semn că apetitul pentru răzbunare al șefului Twitter X se limitează totuși la jucători mai puțin importanți.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult