Uber va permite clienților să-și aleagă un șofer preferat

14.11.2020
Uber va permite clienților să-și aleagă un șofer preferat
Foto: Hepta

Într-o încercare de revigorare a business-ului în vremuri de pandemie, Uber ca oferi clienților posibilitatea să-și aleagă un șofer preferat și chiar să programeze călătorii cu până la 30 de zile înainte.

Ideea este de a spori sentimentul de siguranță la călătoriile cu Uber, eliminând cât mai mult posibil incertitudinile legate de conduita șoferului cu care colaborezi și disponibilitatea cursei în exact ziua și ora când ai nevoie.

Uber precizează că va păstra și actuala opțiune ”programare cursă” pentru cei care se încadrează în limita de 2 ore pentru comanda călătoriei în avans.

uber

Clienții Uber care aleg să folosească opțiunea pentru rezervare călătorie vor putea vedea în avans tariful cerut, comanda fiind repartizată automat unui șofer disponibil la momentul respectiv, dacă solicitantul nu a desemnat un șofer anume. Important de știut, șoferii care aleg să nu onoreze solicitările primite în urma folosirii opțiunii favorite driver nu vor fi penalizați de Uber. În acest caz, solicitantul va avea posibilitatea să aleagă un alt șofer din lista de „favoriți” păstrați în aplicația de mobil.

Pentru a face acest serviciu și mai atractiv, compania anunță că va acorda până la 15 minute „perioadă de grație” pentru solicitanții care întârzie la cursa programată. În schimb, dacă șoferul întârzie chiar și un minut la cursa programată cu mult timp în avans, solicitantul va primi o despăgubire de 50 dolari (Uber Cash), pe car e o pot folosi pentru plata curselor viitoare. Nici șoferii Uber nu sunt lăsați pe dinafară, aceștia încasând întregul tarif al călătoriei dacă solicitantul nu apare la locația stabilită în termen de o oră.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult