Un traficant de droguri a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pe baza unor e-mailuri pe care nu le-a trimis

23.06.2016
Un traficant de droguri a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pe baza unor e-mailuri pe care nu le-a trimis
În urma unui proces recent am aflat faptul că Yahoo! nu elimină imediat e-mailurile şterse de către utilizatori. Un bărbat din Marea Britanie a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pe baza unor mesaje electronice pe care nu le-a trimis. Pe când se afla deja în arest, Russell Knaggs s-a gândit la o schemă de comunicare prin e-mail care să nu presupună trimiterea respectivelor mesaje electronice. El şi cu mai mulţi complici au folosit un cont de Yahoo! Mail pentru a comunica. 
 
Citeşte şi: În această imagine de 53.000 de MP apare o maşină Bentley
 
Un complice al lui Knaggs scria un e-mail apoi îl salva la Drafturi, fără a-l trimite. Un partener din Ckumbia, care avea parola contului de e-mail, citea mesajul din Drafturi şi apoi îl ştergea, apoi scria la rândul său alt draft cu răspunsul. Traficanţii credeau că în acest fel e-mailurile nu pot fi interceptate de autorităţi. Ce nu au realizat ei este faptul că Yahoo!! păstrează mesajele şterse de utilizatori pentru o perioadă lungă de timp. Compania le-a oferit acces oamenilor legii la mesaje, care apoi le-au folosit pentru a-l condamna pe Knaggs la 20 de ani de închisoare. 
 
 
Avocatul lui Knaggs consideră că acţiunile Yahoo! sunt ilegale. El a depus o petiţie prin care îi cere companiei să detalieze procesul prin care a recuperat e-mailurile şterse şi la cererea cui a făcut acest lucru. Ancheta împotriva traficantului a început în 2009, înainte ca Edward Snowden să facă dezvăluiri despre interceptările în masă făcute de agenţiile de securitate. 
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult