Urmând eșecului avut cu business-ul smartphone, LG anunță că va deveni o platformă pentru divertisment

20.09.2023
Urmând eșecului avut cu business-ul smartphone, LG anunță că va deveni o platformă pentru divertisment

LG, principalul rival Samsung, confirmă că se va îndepărta și mai mult de business-ul hardware, devenind companie de media și divertisment.

Pentru a atinge acest obiectiv, LG va investi în următorii cinci ani echivalentul a 753 milioane USD în afacerea webOS, platforma Smart TV a companiei sud-coreene. Anunțul a fost făcut la WebOS Partner Summit 2023, care a avut loc la LG Science Park din Seul, Coreea de Sud. La eveniment au participat peste 300 de persoane, inclusiv producători de conținut, furnizori, dezvoltatori și personalități din industrie din peste treizeci de țări.

Potrivit LG, această transformare va „îmbogăți viața clienților prin furnizarea de servicii valoroase și o colecție unică de conținut verificat, inclusiv pe televizoare OLED și QNED”. Ca parte a noii strategii, LG intenționează să extindă webOS la alte categorii de produse și, anticipând până la 300 de milioane de dispozitive webOS nou livrate pe piață în următorii trei ani. Acesta este un salt cu 100 de milioane față de numărul actual de dispozitive bazate pe webOS, care este de 200 de milioane.

LG susține că investiția planificată se va concretiza prin „mai mult conținut și servicii care să răspundă stilurilor de viață și preferințelor diverse ale consumatorilor . Prin creșterea competitivității sale în conținut și servicii, LG consideră că va îmbunătăți și mai mult experiența utilizatorului webOS.” Altfel spus, investiția se va concentra pe „ lărgirea gamei de conținut disponibil prin intermediul platformei webOS, creșterea gradului de utilizare prin inovarea UI și UX și consolidarea parteneriatelor cu companiile de producție de conținut la scară globală”. Totuși, este cale lungă până la a spune că LG va deveni un competitor Netflix.

Compania mai face referire și la dezvoltarea unui motor bazat pe AI, noua ”interfață cu utilizatorul bazată pe voce (VUI)” asistând controlarea și navigarea serviciilor de conținut (inclusiv aplicații furnizate de terți) pe televizoarele cu WebOS.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult