Utilizatorii de internet mobil sunt mai activi pe iOS decât pe Android

Utilizatorii de internet mobil sunt mai activi pe iOS decât pe Android

Un nou studiu realizat de netmarketshare.com prezintă o perspectivă interesantă asupra stadiului în care se află piaţa de dispozitive mobile. Acesta vizează în special utilizarea internetului pe sistemele de operare iOS şi Android şi trage nişte concluzii interesante.

În ciuda faptului că în trimestrul doi al anului 2014 sistemul de operare Android a dominat piaţa de telefoane mobile, acaparând 85% din vânzări la nivel mondial, la capitolul navigare pe internet, iOS este în continuare aproape la egalitate procentual cu sistemul de operare Google. În aceeaşi perioadă, vânzările dispozitivelor cu iOS au reuşit să atingă doar 11,9 % din vânzările de dispozitive.

Traficul de internet mobil pe T2 2014

Astfel, pe trimestrul 2, dispozitivele cu Android au fost responsabile pentru 44,62% din traficul de internet mobil, în timp ce dispozitivele iOS au fost responsabile pentru 44,19%. Aceste măsurători sunt utile în special pentru dezvoltatorii de aplicaţii şi companiile care se ocupă cu publicitate online, care pot investi mai eficient resurse în dezvoltarea de produse pentru fiecare platformă.

Sistemul de operare Android este de departe cel mai popular, dar oferă siguranţă că vor atinge un număr mai mare de utilizatori pentru dezvoltatori. Se pare că vânzările de dispozitive low-end nu aduc de la sine şi utilizatori interesaţi de aplicaţii şi servicii online. Cei care optează pentru astfel de telefoane şi tablete doresc în primul rând o unealtă pentru comunicare de bază şi nu obligatoriu ceva care să asigure conectarea la internet.

Desigur, orice studiu trebuie luat ca atare, rezultatele fiind limitate la eşantionul de utilizatori folosit pentru realizarea sa. Netmarketshare a colectat informaţiile doar de la clienţii care folosesc aplicaţiile sale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult