Utilizatorii Pixel 7 oferă o soluție curat-murdară pentru recunoașterea garantată a amprentei

24.05.2023
Utilizatorii Pixel 7 oferă o soluție curat-murdară pentru recunoașterea garantată a amprentei

Descrisă de utilizatorii Pixel 7, soluția împotriva scanării lente sau respingerea amprentei ar putea funcționa și cu alte modele de telefoane Android.

Încercând să livreze pe telefoanele Pixel 7 cea mai sigură implementare a senzorului de amprentă din lumea Android, Google făcut unele compromisuri pe partea vitezei de scanare, revizii succesive de firmware încercând fără prea mult succes să rezolve această problemă. Un alt neajuns rezultă tot din modul în care Google insistă pe acuratețe și potrivirea cât mai perfectă între semnătura memorată și amprenta utilizatorului, degetele murdărite, ude sau transpirate fiind recunoscute mult mai greu, sau deloc.

Pentru această problemă, comunitatea de utilizatori Pixel 7 a găsit o soluție curat-murdară, constând în reînregistrarea amprentei aceluiași deget sub diferite circumstanțe cu atingere pe subiectul igienei personale. Pornind de la faptul că telefoanele Pixel 7 recunosc cu dificultate amprentele posesorilor care mai uită să se spele pe mâini, sau sunt predispuși la transpirație excesivă, soluția propusă este frecarea degetelor de pielea scalpului sau de fruntea transpirată, urmată de repetarea procesului de înregistrare a amprentei. O altă variantă ar fi înregistrarea aceleiași amprente cu degetul uscat și apoi ușor umezit, mostrele astfel salvate viind suficiente pentru majoritatea scenariilor de utilizare.

Cert este că problemele legate de recunoașterea inconsistentă a amprentei nu sunt unice telefoanelor Pixel 7, producătorii de telefoane având de ales între algoritmi de scanare mai preciși dar predispuși la erori și implementări mai degrabă aproximative care permit autentificare aproape instantanee, doar că uneori și cu amprentele unor persoane complet străine.

În cazul Pixel 7, senzorul cu tehnologie optică încorporat sub ecran este mai degrabă o soluție de nivel mediu, Google bazându-se poate puțin cam mult pe compensarea limitărilor tehnologice folosind optimizări la partea de software.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult