Utilizatorii Samsung vor putea răspunde la apeluri si comunica folosind Bixby. Cum funcționează

14.10.2022
Utilizatorii Samsung vor putea răspunde la apeluri si comunica folosind Bixby. Cum funcționează

Am aflat deja despre opțiuni pentru convertirea în formă text a apelurilor redirecționate către căsuța vocală, sau citirea mesajelor SMS folosind sinteză vocală. De data aceasta, Samsung promite că vei putea să răspunzi la apeluri de voce folosind mesaje text, care sunt citite apoi cu ajutorul Bixby. În mod similar, replicile primite tot pe cale verbală sunt convertite în formă text, spre a fi citite în momentele cât poți comunica, dar fără să vorbești.

Luăm, spre exemplu, scenariul participării la o ședință importantă sau orice activitate desfășurată într-un mediu cu prea mult zgomot ambiant (ex. concert). Chiar dacă nu poți răspunde sau nu te-ai putea face înțeles într-un apel telefonic convențional, vei putea răspunde și comunica prin mesaje text, intermediate cu ajutorul Bixby.

„Bixby a evoluat de-a lungul multor ani ca agent specializat de control vocal”, a declarat Sally Jeong, vicepreședinte și șef al Grupului de cercetare și dezvoltare Framework pentru Samsung’s Mobile Experience Business, prin intermediul unui traducător. „Și necesită mult antrenament, astfel încât Bixby să poată identifica și înțelege discuțiile purtate în timpul apelurilor telefonice.”

Momentan, noua funcționalitate este disponibilă doar pentru vorbitorii de coreeană, Samsung considerând-o un experiment din cadrul efortului de a face multitasking-ul mai ușor pe dispozitivele Galaxy. De altfel întreaga revizie One UI 5 pare axată pe acest concept, sud-coreenii încercând astfel să-și diferențieze și mai bine dispozitivele față de produsele competitoare oferite de Apple și Google. Compania intenționează să se extindă această funcționalitate pentru a suporta și alte limbi, inclusiv engleză, începând cu anul viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult