Cum au fost salvate de criptomonede lucrătoarele din industria sexului

08.04.2022
Cum au fost salvate de criptomonede lucrătoarele din industria sexului
Foto: Profimedia Images

Pentru multe lucrătoare din industria sexului, plățile în criptomonede au devenit o sursă vitală de venituri, în condițiile în care băncile și alte instituții financiare refuză să le ofere servicii.

De exemplu, Visa și Mastercard au rupt legăturile cu populara platformă pentru adulți PornHub, iar OnlyFans a fost la un pas să interzică publicarea de conținut interzis minorilor pe platforma sa.

Allie Eve Knox este o creatoare de conținut care are accesul interzis pe mai multe platforme de plăți, precum PayPal, Square, Circle, Cashapp sau Venmo, potrivit Motherboard. Ea susține că acest lucru s-a întâmplat deoarece este o lucrătoare din industria sexului și o dominatrix. Femeia produce conținut pentru adulți pe care îl distribuie pe site-uri de profil sau clipuri video personalizate pentru clienți. Deoarece nu poate primi bani prin intermediul platformelor mai convenționale, Knox este plătită în criptomonede. Ea a lansat inclusiv NFT-uri interzise celor cu vârste mai mici de 18 ani.

criptomonede
Allie Eve Knox își promovează conținutul – inclusiv NFT-urile – pe Twitter

Knox susține că tranzacțiile ei cu monede virtuale au atras chiar atenția FBI. Ea spune că nu știe exact care este motivul pentru care a fost luată în vizor de agenție.

În aceeași situație este Belle Creed, o altă femeie din industrie care folosește ca principală modalitate de plată monedele virtuale.

Citește și: Un miliardar de origine rusă a donat 5 milioane de dolari în Ethereum pentru Ucraina

De mulți ani utilizează criptomonedele și Liara Roux. Ea a declarat că a fost discriminată, din cauza meseriei ei, frecvent de bănci și de procesatorii de plăți. Roux folosește monedele virtuale și dintr-un alt motiv important. După ce a făcut plata, un client nu o mai poate retrage, așa cum se întâmplă uneori la plata cu cardul, de exemplu.

Unde există cerere apare și oferta. Așa a apărut startup-ul SpankChain, care oferă servicii cripto pentru persoane precum Allie, Belle și Liara. Aceasta este o platformă care găzduiește conținut și permite plăți sau tranzacții cu criptomonede.

SpankChain a fost dezvoltată special pentru angajații din industria sexului. Platforma are propria criptomonedă, SPANK (numită și SpankCoin), bazată pe blockchain-ul Ethereum.

Mai multe detalii despre subiect puteți vedea în episodul cu numărul 5 al seriei CRYPTOLAND, publicat de Motherboard pe YouTube:

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult