Vezi dacă e-mailul tău se află printre sutele de milioane de adrese furate de pe Facebook

06.04.2021
Vezi dacă e-mailul tău se află printre sutele de milioane de adrese furate de pe Facebook
Foto: Shutterstock

Datele a sute de milioane de utilizatori ai celei mai mari rețele de socializare online din lume, Facebook, au ajuns pe internet. Printre acestea se numără informații precum: localități, nume, date de naștere, adrese de e-mail sau numere de telefon.

Printre cei ale căror numere de telefon au fost compromise se află chiar Mark Zuckerberg, șeful Facebook. În total, din baza de date fac parte informații despre 533 de milioane de utilizatori.

Pentru a vedea dacă datele voastre personale se află printre cele expuse, puteți folosi platforma Have I Been Pwned?. Acesta are o reputație bună și a fost fondată de expertul în securitate Troy Hunt.

Poți căuta după numărul de telefon sau adresa de e-mail. În cazul în care folosești numărul, acesta trebuie introdus în format internațional, cu +4 în față în cazul României.

Facebook, printre sutele de baze de date disponibile pe site

Haveibeenpwned.com colectează într-o bază de date uriaşă toate informaţiile despre conturile online compromise până acum, iar utilizatorii pot vedea uşor dacă şi datele lor de autentificare se află acolo.

Mai mult, utilizatorii Have I Been Pwned? pot seta alerte pentru adresele de e-mail pe care le au asociate cu diverse conturi online. În cazul în care unul dintre acestea a fost compromis, Haveibeenpwned.com trimite o alertă pe e-mailul asociat.

În cazul în care vă aflați printre cei ale căror informații se află în baza de date ar fi bine să schimbați parola la Facebook. Alegeți una compusă din cel puțin opt caractere, care include litere mari, cifre și simboluri.

Sursa: Go4games.ro

CITEȘTE ȘI:

Experţi în securitate informatică: multe dintre cerinţele de pe site-uri pentru parole sunt idioate

Vrei parole mai sigure? Nu le schimba atât de des

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video