Video 4K pe Vimeo pentru toţi utilizatorii

08.12.2015
Video 4K pe Vimeo pentru toţi utilizatorii

YouTube, Netflix şi alte câteva servicii de streaming video oferă deja posibilitatea de a urmări conţinut în rezuluţie UHD (3840  x 2160 pixeli), însă puţine altele dispun de infrastructura necesară pentru a concura cu ele. Vimeo, un serviciu foarte apreciat de profesionişti în videografie, abia acum a început să ofere posibilitatea de a urmări clipuri la rezoluţie înaltă, până în prezent oferind doar download-uri pentru cei care plăteau abonament lunar.

Vimeo accepta urcarea de clipuri 4K pentru utilizatorii săi premium, însă acele clipuri puteau fi urmărite prin streaming doar în rezoluţie standard şi HD. Aceste clipuri puteau fi descărcate de utilizatori şi vizionate offline folosind un player instalat pe computer. Serviciul poate acum reda însă clipuri UHD fără aceste limitări, iar momentul pare să fie potrivit, întrucât cererea pentru rezoluţie mai înaltă abia acum începe să apară. După repetate reduceri în ultima perioadă la televizoare şi monitoare 4K, există acum mai mulţi utilizatori care pot vedea clipurile la rezoluţie nativă.

Clipurile UHD pot fi acum urmărite pe Vimeo direct în browser sau pe aplicaţiile dedicate pentru platforme precum Android, iOS, Amazon TV şi Roku. Mai mult, toţi utilizatorii, indiferent dacă sunt plătitori de abonament sau nu, pot acum urca material 4K. Accesul a capabilităţile de upload va fi însă lansat treptat pentru fiecare utilizator în parte, acest proces fiind condiţionat de viteza de upgrade a serverelor. Totodată, Vimeo încearcă să nu aglomereze serverele, întrucât o mare parte dintre utilizatori vor dori să încerce noile capabilităţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult