Vodafone anunţă prima reţea LTE din România

Vodafone anunţă prima reţea LTE din România

Vodafone România a anunţat astăzi că va lansa pe data de 31 octombrie prima reţea LTE din România. Oferind viteze de transfer de până la 75Mbps, aceasta va fi disponibilă în marile oraşe ale României.

Vestea cea bună pentru proaspeţii cumpărători de iPhone 5 este că acestă reţea va folosi banda de 1800MHz, această frecvenţă fiind singura compatibilă cu standardele folosite în Europa din gama celor oferite de acest terminal. Acest lucru este important pentru promovarea serviciului, iPhone 5 fiind singurul terminal LTE disponibil pe canale oficiale în România în acest moment şi având un nume celebru care poate fi folosit. În prezent, banda de 1800MHz este folosită pentru reţelele 2G. Echipamentele pentru noua reţea LTE au fost livrate de Huawei.

Vodafone pare decisă să utilizeze pe termen lung această frecvenţă pentru conexiunile LTE deoarece, în urma licitaţiei pentru frecvenţe care s-a încheiat la începutul acestei luni, compania a achiziţionat un bloc de frecvenţe de 15MHz în banda de 2600MHz şi două de 10MHz în banda de 800MHz, dar a devenit şi proprietara unui foarte consistent bloc de de 2x30MHz în banda de 1800MHz. Banda de 2600Mhz este destinată acoperirii marilor oraşe, în timp ce banda de 800MHz va fi destinată acoperirii spaţiilor rurale sau autostrăzilor.

Acestea urmează să fie folosite probabil începând cu anul viitor, când compania a anunţat dealtfel şi urcarea vitezelor maxime la 100Mbps. Din păcate nu există în acest moment şi o hartă sau o listă a oraşelor care vor fi acoperite de reţeaua LTE începând cu data de 31 octombrie.

Prima reţea LTE din România va fi oferită de Vodafone

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News