WhatsApp adaugă noi opțiuni pentru ascunderea numărului de telefon

12.07.2023
WhatsApp adaugă noi opțiuni pentru ascunderea numărului de telefon

Chiar prin modalitatea de autentificare, WhatsApp asociază identitatea de utilizator cu numărul de telefon, ceea ce poate fi o problemă dacă interacționezi pe canale de chat care depășesc cu mult cercul tău de prieteni.

WhatsApp continuă să dezvolte suportul pentru mai multe conturi în aplicația de Android, cea mai recentă actualizare activând opțiunea pentru comutare între profiluri multiple de utilizator, setate pe același dispozitiv. Funcționalitatea este similară opțiunii de comutare a conturilor, deja disponibilă în aplicația Instagram. Astfel, te vei putea conecta cu mai multe conturi de WatsApp pe același dispozitiv, acestea fiind listate într-o fereastră pop-up apărută la partea de jos a aplicației.

În mod similar, veri putea asocia mai multe identități WhatsApp cu aplicația instalată pe telefon, între care vei putea comuta cu minim de efort. Spre exemplu, vei putea avea un cont de WhatsApp pentru folosirea în scop de serviciu și altul pentru uz personal, scăpând de grija folosirii de telefoane multiple sau complicațiile deconectării/autentificării manuale între diferitele identități folosite.

Revenind la opțiunea de ascundere a numărului de telefon, aceasta este intenționată pentru grupurile de discuție, nu și pentru contactele din agendă. Astfel, vei putea ascunde numărul de telefon pentru celelalte persoane care urmăresc respectivul canal, însă nu și față de administratorii acestora, această excepție având scopul de a preveni eventuale abuzuri.

Pe lista opțiunilor pentru confidențialitate mai intră blocarea automată a apelurilor WhatsApp primite de la persoane necunoscute și funcția locked chats, oferind ascunderea sesiunilor de chat din istoricul WhatsApp și din lista de conversații

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult