WhatsApp adaugă opțiunea group voice chat pentru utilizatorii grupurilor de WhatsApp

08.08.2023
WhatsApp adaugă opțiunea group voice chat pentru utilizatorii grupurilor de WhatsApp
foto: Wikimedia Commons, Pexels

Curând, membrii grupurilor de WhatsApp vor putea comuta discuțiile și în formă audio, opțiunea group voice chat funcționând după modelul apelurilor de grup, dar cu accesul deschis doar pentru toți membrii grupului respectiv.

Aflată la stadiul de testare beta, noua funcționalitate este disponibilă deja pentru o mică parte dintre utilizatorii WhatsApp, apărând ca o modalitate mai eficiență și potențial distractivă de a interacționa cu prietenii sau colegii de pe un anumit grup de discuții.

Utilă mai ales pentru discuțiile mai „aprinse”, sau în momentele când pur și simplu nu vrei să tastezi, opțiunea group voice chat este semnalată cu un buton dedicat afișat în colțul dreapta-sus al ecranului de conversație. Odată ce unul dintre membrii grupului de WhatsApp activează opțiunea de voce, sesiunea audio va fi semnalată celorlalți participanți cu un banner afișat la partea de sus a ecranului, arătând numărul de utilizatori conectați și butonul Connect, care-ți permite să te alături discuției.

La fel ca în cazul apelurilor de grup, toți participanții la discuție se vor putea auzi și vorbi în mod simultan, fapt ce ar putea ridica unele probleme în cazul discuțiilor cu foarte mulți participanți.

Discuțiile purtate cu opțiunea group voice chat sunt protejate prin criptarea end-to-end a conexiunilor, la fel ca și mesajele în formă text. Odată inițiată, o sesiune voice chat rămâne deschisă până la o oră în așteptarea de participanți, fiind oprită automat dacă nu este detectată activitate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News