WhatsApp anunță noi funcții pentru grupurile de discuții

15.04.2022
WhatsApp anunță noi funcții pentru grupurile de discuții

Create pentru viitorul Hub Communities, noile funcții vin să ajute utilizatorii administratorii grupurilor de WhatsApp.

Printre noutăți se număr Admin Delete, prin care administratorii grupurilor de discuție pot șterge mesajele eronate sau problematice, acestea dispărând din chiat-urile tuturor abonaților.

O altă îmbunătățire vizează suportul pentru schimburi de fișiere, utilizatorii care contribuie la diverse proiecte prin intermediul grupurilor de WhatsApp putând distribui fișiere de până la 2GB fără a mai fi necesară „spargerea” acestora în bucăți mai mici.

Vizând o mai bună impunere ca și platformă de conferință, WhatsApp permite acum apeluri de voce cu până la 32 de participanți din rândul utilizatorilor abonați la grupul respectiv.

Nu în ultimul rând, WhatsApp oferă acum și posibilitatea de a reacționa la postările altor utilizatori folosind emoji-uri aplicate direct mesajului respectiv. Utilă mai ales în cadrul grupurilor de WhatsApp cu mulți participanți, noua funcție ar trebui să reducă numărul de mesaje care nu au direct legătură cu discuția, permițând utilizatorilor o modalitate alternativă pentru exprimarea opiniei.

Curând, WhatsApp va permite utilizatorilor să includă grupuri multiple de discuție în așa numite comunități, spre exemplu, reunind toți angajații unei companii sau elevii instituției de învățământ respective. Aceste Hub-uri vor avea la dispoziție unelte specializate pentru gestionarea mai eficientă a grupurilor de discuții, cum ar fi organizarea pe subiecte de discuție, strângeri de fonduri și inițierea de anunțuri generale. Un alt aspect important este că toate hub-urile de comunitate vor fi private, confidențialitatea schimburilor de mesaje fiind protejată folosind tehnologii de criptare end-to-end. Potrivit WhatsApp, comunitățile vor fi principalul obiectiv al companiei pentru anul viitor, alte îmbunătățiri urmând să fie anunțate pe parcurs.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult