WhatsApp ar putea afișa un nou indicator pentru mesajele de status

31.05.2022
WhatsApp ar putea afișa un nou indicator pentru mesajele de status

WhatsApp lucrează la îmbunătățirea suportului preview pentru link-urile adăugate ca și mesaj de status, semnalând atunci când mesajul primit este în legătură directă cu acesta.

Spre exemplu, facă pe contul unui business este setat un mesaj de status sub forma unui link către pagina companiei, folosirea acestuia în cadrul unui mesaj va fi semnalată celui care răspunde de pe contul respectiv, lămurind astfel contextul în care este pornită discuția.  Astfel, WhatsApp va afișa o pictogramă diferită atunci când cel mai recent mesaj dintr-un fir de conversație este un răspuns la o actualizare de stare. Deocamdată, noua funcționalitate se află la stadiul de testare și nu este clar cât ar putea dura până ce va fi adăugată în versiunile WhatsApp pentru Android și pentru iOS.

O altă noutate este posibilitatea de a seta o poză de copertă pentru pagina contului de Whats App. Testată mai întâi cu versiunea WhatsApp Desktop beta, noua funcție permite combinarea pozei de profi cu o poză de fundal, afișată atunci când cineva intră pentru vizualizarea profilului tău de WhatsApp.

Deși nu modifică funcționalitatea de bază a serviciului, poza de fundal ar putea ajuta la personalizare și transmiterea imaginii de brand către contactele WhatsApp cu care interacționezi, această facilitate fiind în special utilă pentru companiile care și-ar dori să-și reprezinte mai bine imaginea de brand. Totuși, înainte de a ne entuziasma foarte tare, trebuie reamintită distincția ”Business”. Astfel, cel mai probabil este vorba despre o funcție rezervată conturilor Business, pregătite ca o nouă ofertă pe bază de abonament adresată companiilor care folosesc WhatsApp pentru comunicare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult