WhatsApp permite de acum editarea mesajelor deja trimise

27.05.2023
WhatsApp permite de acum editarea mesajelor deja trimise
foto: Profimedia

Testată încă de anul trecut, opțiunea pentru editarea mesajelor deja trimise pe WhatsApp este de acum disponibilă oficial.

Modul de folosire este cât se poate de intuitiv, o apăsare prelungă pe oricare din mesajele trimise recent activând meniul cu opțiuni suplimentare. Mesajele alterate de la forma inițială prin folosirea opțiunii Edit vor apărea apoi cu marcajul ”Edited”, informând destinatarul că mesajul a fost editat. Totuși, cei din urmă nu vor putea ști când și cum anume a fost editat mesajul respectiv.

Din punct de vedere practic, noua opțiune pentru editare servește ca o alternativă la rechemarea și eventual, retrimiterea mesajului respectiv, permițând autorului să-și corecteze eventuale greșeli ortografice.

Pentru a limita folosirea abuzivă a funcției de editare, WhatsApp alocă un interval de numai 15 minute în care mesajele trimise pot fi revizuite. Spre exemplu, Twitter a stabilit această limită la 30 de minute și câteva editări, evitând situațiile în care utilizatorii intervin cu rea intenție pentru editarea unor tweet-uri mai vechi.

Interesant este că rețeaua Facebook, deși are același proprietar ca și WhatsApp, a implementat opțiunea de editare a mesajelor încă de acum aproape 10, existând chiar și un istoric pe care oricine îl poate consulta pentru a vedea modificările aduse mesajului editat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult