WhatsApp permite de acum sincronizarea mesajelor de status și cu rețeaua Facebook

06.05.2023
WhatsApp permite de acum sincronizarea mesajelor de status și cu rețeaua Facebook

Deși încă exprimă o identitate proprie, WhatsApp este în aceeași „barcă” cu Facebook, Messenger, Instagram și alte platforme deținute de Meta, compania lui Mark Zuckerberg decizând să extindă nivelul de interconectare prin sincronizarea mesajelor de status.

Spre exemplu, deși ai putut folosi de la bun început aplicația Messenger pe orice smartphone sau tabletă, a trebuit să aștepți mai mulți ani pentru a putea conecta aceeași identitate de utilizator instalărilor multiple ale clientului WhatsApp. De parcă ar fi existat o mare provocare tehnologică, împiedicând autentificarea simultană a aplicației WhatsApp pe alte dispozitive decât smartphone-ul principal. Între timp, acest obstacol a fost depășit, Meta trecând la următoarea „provocare”.

Sincronizarea mesajului de status între clientul WhatsApp și rețeaua Facebook probabil că nu va ajuta prea mulți utilizatori. În schimb, ar putea „simula” mai multă activitate pe Facebook pentru utilizatorii care au părăsit deja corabia, preluând actualizările de status intenționate pentru contactele de pe WhatsApp.

Vestea bună este că noua funcționalitate “Share my status across my accounts” este doar propusă în urma actualizării aplicației, utilizatorii putând să refuze pur și simplu ajutorul oferit în mod nesolicitat.

Dacă totuși ai acceptat sugestia oferită, află că publicul Facebook căruia îi arăți actualizările tale de pe WhatsApp este stabilit pe baza setărilor de confidențialitate Facebook. Spre exemplu, dacă distribui pe WhatsApp mesaje de status ceva mai private, a căror vizibilitate a fost limitată la contactele incluse în cercul de prieteni apropiați, aceeași regulă va fi aplicată și la redistribuirea pe Facebook. Cel puțin, atât timp cât lista de prieteni apropiați este actualizată pe ambele platforme.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult